Thuis muziek maken?

Het is tijd om de perfecte thuisstudio in je eigen woning te bouwen – voor thuisopnamen. Maar hoe ziet de perfecte thuis opnamestudio eruit? “Perfect” moet perfect voor u betekenen. Dat betekent: voor uw instrumenten, uw budget en uw behoeften.

Het opzetten van een thuisstudio kan in het begin behoorlijk overweldigend en duur zijn. Dus je moet met de basis beginnen. De beste aanpak is om de thuisstudio te laten groeien met uw vaardigheden en behoeften.

Deze praktische gids zal u helpen bij het kiezen van de juiste apparatuur voor uw thuisstudio. Kies een van de volgende drie categorieën:

  • Beginner – je bent nog maar net begonnen of hebt een beperkt budget.
  • Gevorderd – u bent klaar voor het volgende niveau
  • Professioneel – u verdient (binnenkort) geld met uw muziek
  • Topprofessional – u wilt investeren in topklasse apparatuur

Aangezien u dit bericht hier leest, ga ik ervan uit dat u al een computer heeft. Top! Nu moet u zich afvragen of uw computer snel en betrouwbaar genoeg is om de verhoogde CPU-belasting van een DAW te dragen. Zo niet, dan is het misschien tijd voor een CPU upgrade.

Of zelfs een nieuwe computer. Als dat het geval is, adviseer ik een computer met een Solid State Drive (SSD) in plaats van een harde schijf (HDD). SSD-schijven zijn duurder, maar veel sneller, stiller en betrouwbaarder – waardoor ze ideaal zijn voor het opnemen van software.

Oké, nu is je computer is klaar voor het maken van alle soorten muziek.